PROMO

Το «Ζάχαρη & Αλεύρι» έρχεται και φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 24 Νοεμβρίου θα βρούμε 58 αλμυρές και γλυκές συνταγές για τις γιορτές.

21.11.2023| Updated: 11.12.2023
Φωτογραφίες: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Το «Ζάχαρη & Αλεύρι» έρχεται και φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Δεν έχει σημασία που μεγαλώσαμε και δεν πιστεύουμε πια στον Άγιο Βασίλη. Τα Χριστούγεννα γινόμαστε κι εμείς ξανά παιδιά και επιζητούμε τη μαγεία, το παραμύθι, την γλυκιά νωχέλεια των εορτών όπως τις ζούσαμε όταν ήμασταν μικροί. Στο νέο τεύχος «Ζάχαρη & Αλεύρι» θα βρούμε όλα τα συστατικά για να δώσουμε στις γιορτές αυτή τη μαγική διάσταση που τόσο έχουμε ανάγκη. Δεν είναι απλά γλυκά αυτά που θα βρούμε στις σελίδες του, αλλά ενέσεις ευτυχίας.

Η θεματολογία του τεύχους

Τα μαγικά κεράσματα της Ανατολής

Παλατιανές πουτίγκες, πέρσικα σιροπιαστά και ανατολίτικα ρυζόγαλα… Τα γλυκά της Ανατολής, που γνωρίσαμε χάρη στους Πολίτες και τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, μας ξεμυαλίζουν με τη νοστιμιά και τη φινέτσα τους.

Γλυκά από παραμύθι

Η κολοκύθα της Σταχτοπούτας, το μήλο της Χιονάτης, το μπισκοτένιο σπιτάκι του Χάνσελ και της Γκρέτελ, η αγαπημένη τάρτα του Χάρι Πότερ. Τα παραμύθια, παλιά και νεότερα, γίνονται έμπνευση για γλυκά κι εμείς βρίσκουμε ευκαιρία για γιορτινές στιγμές που θα χαρούν μικροί και μεγάλοι.

Οι γλυκές εκπλήξεις του ρεβεγιόν

Βρήκατε τι γλυκό θα φτιάξετε για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Μήπως κορμό; Τράιφλ; Τούρτα; Γιατί όχι μπαμπά με ρούμι ή πάβλοβα; Από όλα έχουμε! Όλα διαφορετικά, αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι τόσο όμορφα και εντυπωσιακά, που θα λυπηθείτε να τα φάτε.

Αλμυρές γιορτινές πίτες

Ένα ελληνικό γιορτινό τραπέζι δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν έχει τουλάχιστον μία πίτα. Ναι, αλλά ποια να διαλέξουμε; Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Κρεατόπιτα σε φόρμα; Κοτόπιτα σαν στρούντελ; Μήπως ανοιχτή μανιταρόπιτα ή μαροκινή pastilla;

Τα κέικ του χειμώνα

Επτά υπέροχες συνταγές για κέικ που ταιριάζουν στον χειμώνα, από κέικ κολοκύθας μέχρι κέικ με αχλάδι και κονιάκ! Θα τα απολαύσουμε με ένα ζεστό τσάι, με γάλα ή με καφέ.

Ζεστά, μυρωδάτα ποτά της γιορτής

Δεν είναι μόνο το ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά που συνηθίζεται να σερβίρουμε τις γιορτινές νύχτες. Δοκιμάζουμε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές ζεστών ποτών με διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα, αλλά πάντα απολαυστικά και αρωματικά.

Και έξτρα τεύχος! 15 γιορτινά γλυκά από όλο τον κόσμο!

Τα πιο ωραία κεράσματα των ημερών, από μελομακάρονα και δίπλες μέχρι σοκολατάκια, τρουφάκια και μπισκότα speculoos.

 

Το χειμωνιάτικο «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 24 Νοεμβρίου. Μην το χάσετε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών