ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά κόκκινα αυγά

Τσουγκρίζουμε – καθαρίζουμε – γεμίζουμε - απολαμβάνουμε. Στο brunch, στον μπουφέ, στο τραπέζι της Λαμπρής. Και μετά από αυτό.

13.04.2022
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Γεμιστά κόκκινα αυγά

Μουστάρδα – Σαλάμι

Για 4 αυγά

Λιώνουμε τους κρόκους με πιρούνι και τους ενώνουμε με 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα και 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους.
Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε το καθένα με 1 λεπτή φέτα σαλάμι της αρεσκείας μας.

Κοπανιστή – Γιαούρτι

Για 4 αυγά

Λιώνουμε τους κρόκους και τους ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος και 1 κουτ. σούπας κοπανιστή.
Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε με ροδέλες αγγουριού και λίγο σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Πέστροφα – Ρόκα

Για 6 αυγά

Χτυπάμε στο μούλτι 1/2 φιλέτο καπνιστή πέστροφα, τους κρόκους και 3 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού ή τυρί κρέμα.
Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.

Γαρίδες – Πάπρικα

Για 6 αυγά

Λιώνουμε τους κρόκους και ενώνουμε με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε το καθένα με 1-2 βραστές μικρές γαρίδες. Πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Πιπεριά – Κάππαρη

Για 4 αυγά

Λιώνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας έτοιμο πολτό κόκκινης πιπεριάς (ή πιπεριές από βάζο που λιώνουμε στο μούλτι), 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα και 1 κουτ. σούπας κάππαρη.
Γεμίζουμε τα ασπράδια και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών