Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όµως λιτή και µε ξεκάθαρη µεσογειακή ταυτότητα. Αυτή είναι η μαγειρική που μας άφησε παρακαταθήκη ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταµινός, ο αρχιµάγειρας του Αγίου Όρους.
Μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ και φρέσκο δυόσμο
Πράσα με σέλινα και λεμόνο στον ταβά
Διαβάστε ακόμα τα «Λόγια της Παραστιάς» και άλλες συνταγές από τον Μοναχό Επιφάνιο:
- Μπαρμπουνοφάσουλα ξεσπυρισμένα
- Μικρά κόλπα, πρακτικές παλιές και υλικά που κάνουν τα αγιορείτικα φαγητά ξεχωριστά
- Χορτοκεφτέδες με κολοκυθοανθούς
- Χορτόπιτα για… vegans
- Πράσα στον ταβά, με αρωματικά βότανα και φλούδες πορτοκαλιού
- Βασιλόπιτα αφράτη, με μαχλέπι και αμύγδαλα
- Ροφός στον φούρνο γιορτινός
- Πατάτες γιαχνί
- Μουσταλευριά
- Βακαλάος φρέσκος με άσπρη σάλτσα
- Μελιτζάνα με χταπόδι στον φούρνο
- Πιλάφι με αμπελοκορφάδες και δυο λογιών ρύζι