- Καπνιστό χέλι με ντιπ αβοκάντο: Λιώνουμε με το πιρούνι 1 αβοκάντο, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο, και αλατοπίπερο. Σε 10 μικρές φρυγανιές απλώνουμε από λίγο καπνιστό χέλι και σερβίρουμε με το ντιπ.
- Με μανούρι και φρούτα τους δάσους: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 200 γρ. φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα) με 100 γρ. μανούρι και 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο. Μοιράζουμε σε 10 κράκερς.
- Με λαβράκι και λωτό: Σε 10 φρυγανισμένες φέτες ψωμιού μοιράζουμε 320 γρ. καπνιστό λαβράκι, σε λεπτές φέτες. Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Κόβουμε 1 λωτό σε λεπτές φέτες και απλώνουμε πάνω στο λαβράκι.
- Με ξινόκρεμα και αυγά σολομού: Σε 10 κροστίνι μοιράζουμε 240 γρ. ξινόκρεμα, 100 γρ. αυγά σολομού, 4 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο και ξύσμα από 1/2 λάιμ.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Γιορτινός μπουφές: Mε τι μεζέδες θα συνοδεύσουμε τις σαμπάνιες και τα αφρώδη;
Χωρίς να ανάψουμε φούρνο ή μάτια και χωρίς να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα, ετοιμάζουμε τάπας, που θα ταιριάξουν με όποιο ποτό, κρασί ή απόσταγμα πίνουν οι καλεσμένοι μας. Ετοιμάστε πρώτοι, τα μεζεδάκια για τις σαμπάνιες και τα αφρώδη κρασιά!
18.12.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
