Ντομάτα με λεμόνι και δυόσμο
Πολτοποιούμε 3 ώριμες ντομάτες στον πολυκόφτη και σουρώνουμε τον πολτό, ώστε να απομακρύνουμε φλούδια και σπόρια. Στον σουρωμένο πολτό προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό, 1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα. Αλατο- πιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ιδανική για ζυμαρικά, οσπριάδες, ψητό κοτόπουλο και ψητά λαχανικά.
Ντομάτα με βασιλικό
Πολτοποιούμε 3 ώριμες ντομάτες στον πολυκόφτη και σουρώνουμε τον πολτό, ώστε να απομακρύνουμε φλούδια και σπόρια. Στον σουρωμένο πολτό προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό και ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Υπέροχη για να νοστιμίσουμε ζυμαρικά, βραστά φασολάκια, αρακά, αλλά και ψητά ψάρια.
Ντομάτα με σκόρδο, ρίγανη και τσίλι
Πολτοποιούμε 3 ώριμες ντομάτες μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο και 1 πιπερίτσα τσίλι στον πολυκόφτη και σουρώνουμε τον πολτό, ώστε να απομακρύνουμε φλούδια και σπόρια. Στον σουρωμένο πολτό προσθέτουμε αλατοπίπερο, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ιδανική για ζυμαρικά, ψητά κρεατικά, κιμαδοπαρασκευές και πουλερικά.