ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

3 ωμές σάλτσες ντομάτας για νόστιμα μαγειρέματα

Απίθανες, χωρίς μαγείρεμα, σάλτσες ταιριαστές σε σαλάτες με βραστά λαχανικά, σε ψητά ψάρια και κρεατικά, αλλά και σε οσπριάδες και γρήγορες μακαρονάδες.

12.09.2023
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά
Η ωμή αλήθεια της ντομάτας

Ντομάτα με λεμόνι και δυόσμο

Πολτοποιούμε 3 ώριμες ντομάτες στον πολυκόφτη και σουρώνουμε τον πολτό, ώστε να απομακρύνουμε φλούδια και σπόρια. Στον σουρωμένο πολτό προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό, 1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα. Αλατο- πιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Ιδανική για ζυμαρικά, οσπριάδες, ψητό κοτόπουλο και ψητά λαχανικά.

Ντομάτα με βασιλικό

Πολτοποιούμε 3 ώριμες ντομάτες στον πολυκόφτη και σουρώνουμε τον πολτό, ώστε να απομακρύνουμε φλούδια και σπόρια. Στον σουρωμένο πολτό προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό και ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.

Υπέροχη για να νοστιμίσουμε ζυμαρικά, βραστά φασολάκια, αρακά, αλλά και ψητά ψάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦτιάχνουμε σάλτσες φρέσκιας ντομάτας για όλο τον χρόνοΦτιάχνουμε σάλτσες φρέσκιας ντομάτας για όλο τον χρόνο

Ντομάτα με σκόρδο, ρίγανη και τσίλι

Πολτοποιούμε 3 ώριμες ντομάτες μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο και 1 πιπερίτσα τσίλι στον πολυκόφτη και σουρώνουμε τον πολτό, ώστε να απομακρύνουμε φλούδια και σπόρια. Στον σουρωμένο πολτό προσθέτουμε αλατοπίπερο, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Ιδανική για ζυμαρικά, ψητά κρεατικά, κιμαδοπαρασκευές και πουλερικά.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών