ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

3 συμβουλές για κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Τέλειο μαγειρευτό κοτόπουλο

25.10.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
3 συμβουλές για κοτόπουλο στην κατσαρόλα
  1. Το κοτόπουλο που προορίζεται για κατσαρόλα είναι καλό να τεµαχίζεται σε µικρά κοµµάτια, για να υπάρχει η µέγιστη δυνατή επιφάνεια απορρόφησης της σάλτσας και να μαγειρευτεί πιο γρήγορα και σωστά. Μάλιστα, έτσι γίνονται συνδυασµοί κομματιών σε κάθε µερίδα και κανείς δεν μένει παραπονεμένος. Ζητάµε, λοιπόν, από τον κρεοπώλη να κόψει το κοτόπουλο σε 8 ή 10 κοµµάτια: 2 κομμάτια το κάθε μπούτι, το στήθος στα 2 ή στα 4 + 2 φτερούγες και ο λαιμός. Εναλλακτικά, αγοράζουµε τα αντίστοιχα συσκευασµένα κομμάτια από το σούπερ μάρκετ ή ακόμη και ολόκληρο κοτόπουλο και ζητάμε να μας το κόψουν καταπώς θέλουμε. Για 4 άτομα παίρνουμε 1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό. 2
  2. Για κατσαρόλα προτιµάµε κοµµάτια µε κόκαλο, για περισσότερη νοστιµιά. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να μαγειρέψουμε και φιλέτα από στήθος ή μπούτι, που όμως χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος (ιδιαίτερα το στήθος) και λιγότερα υγρά.
  3. Ιδανικό σκεύος είναι µια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ ή ταβάς), που χωράει τα κοµµάτια σε μία στρώση, για να έχουµε τον πλήρη οπτικό έλεγχο και να μαγειρευτούν πιο σωστά, με χοντρό, βαρύ πυθμένα, που διαχέει τη θερμότητα ομοιόμορφα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT