ΣΥΝΤΑΓΕΣ

4 μυστικά για τέλειους κεφτέδες

Ακολουθούμε τις οδηγίες και ετοιμάζουμε τους πιο νόστιμους κρεατοκεφτέδες.

14.01.2019
Φωτογραφία: Shutterstock
  1. Όσο περισσότερο ζυμώσουμε, τόσο πιο αφράτοι γίνονται. Ζυµώνουµε για 10 λεπτά, να µαλακώσει ο κιµάς, να λιώσει το λίπος και να µοιραστούν οµοιόµορφα τα υγρά και το ψωµί. Το ζύµωµα εµποδίζει να γίνει νερουλό το μείγμα, όταν το βάλουµε στο ψυγείο.
  2. Μετά το καλό ζύμωμα, σειρά έχει η «ξεκούραση» στο ψυγείο για 30 λεπτά – 8 ώρες. Σε αυτό το διάστημα, δένουν τα αρώματα και οι γεύσεις, το κονιορτοποιήμενο κρέας μαρινάρεται και σφίγγει όσο χρειάζεται για να μη διαλυθεί μετά στο τηγάνι.
  3. Πλάθουμε μέτριους στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 30 – 40 γρ. ο καθένας. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό κατά το πλάσιμο, για να μην κολλάνε. Αν θέλουμε να τους κάνουμε μεγαλύτερους, αφού τους πλάσουμε, τους πιέζουμε για να γίνουν πλακέ και να τηγανιστούν ευκολότερα. 
  4. Τηγανίζουµε τους κεφτέδες αλευρωµένους: Το αλεύρι δηµιουργεί µια προστατευτική κρούστα γύρω από τον κεφτέ, διατηρώντας τον ζουµερό και αφράτο εσωτερικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών