ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

5 + 1 φρέσκες ιδέες για το work-from-home μεσημεριανό

Ναι, πίνουμε και εν ώρα υπηρεσίας! Νηφάλιες δουλειές όμως, χωρίς αλκοόλ…

17.08.2020| Updated: 25.06.2021
5 + 1 φρέσκες ιδέες για το work-from-home μεσημεριανό

Powered by ΑΛΦΑ

Ναι, πίνουμε και εν ώρα υπηρεσίας! Νηφάλιες δουλειές όμως, χωρίς αλκοόλ…

Δίπλα από ένα μικρό ή ένα πλούσιο γεύμα, με τον ήλιο ψηλά ή το φεγγάρι, μία μπύρα χωρίς αλκοόλ συνοδεύει τέλεια όλες τις γεύσεις που μάθαμε μικροί, όπως κι αυτές που ανακαλύψαμε μεγάλοι.

Έτσι, κάνουμε διάλειμμα από τη δουλειά και ετοιμάζουμε lunch menu ανάλαφρο και χορταστικό, με παρέα την σπαρταριστή φρεσκάδα της μπύρας Άλφα Χωρίς Αλκοόλ. Ο ήπιος, δροσιστικός και ευκολόπιοτος χαρακτήρας της είναι η ιδανική συνοδεία για ένα μικρό γεύμα εν ώρα εργασίας.

Η ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ είναι μία μπύρα με πλούσια, χαρακτηριστικά αρώματα και γεμάτη γεύση. Ισορροπημένη, απολαυστική και από 100% φυσικά συστατικά, παράγεται στην Ελλάδα για να είναι το επίκεντρο της απόλαυσης όλες τις ώρες της ημέρας.

  1.    Χωριάτικη με πέννες – Βράζουμε al dente τα αγαπημένα μας ζυμαρικά κι ετοιμάζουμε και μια χωριάτικη σαλάτα. Τα αναμιγνύουμε μεταξύ τους πολύ καλά. Έτοιμη η πιο καλοκαιρινή και χορταστική σαλάτα ever.
  2.    Submarine σάντουιτς με κεφτέδες και πατάτες τηγανιτές – Ετοιμάζουμε μια τηγανιά πατάτες, κι ένα λαδολέμονο με λίγο μέλι και μουστάρδα. Ανοίγουμε ένα μαλακό ψωμάκι για σάντουιτς, το γεμίζουμε με κεφτεδάκια, πατάτες και τη λεμονάτη σάλτσα. Αν θέλουμε βάζουμε και λεπτές φέτες, αγγουριού, αβοκάντο, κολοκυθιού ή μια πράσινη σαλάτα.

  1.    Σαλάτα με αλμύρα και φιλέτο λαβράκι – Ζεματίζουμε την αλμύρα ελάχιστα ώστε να γίνει al dente. Ψήνουμε το λαβράκι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, για πολύ λίγο από κάθε πλευρά, ίσα-ίσα να ροδίσει. Ετοιμάζουμε λαδολέμονο με αλάτι και ξύσμα λεμονιού. Μαρινάρουμε την αλμύρα στο λαδολέμονο και τη σερβίρουμε σε πιάτο. Ακουμπάμε επάνω το λαβράκι και περιχύνουμε με επιπλέον λαδολέμονο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με χονδροσπασμένα αμύγδαλα.  
  2.    Μπάμιες στον φούρνο με φέτα – Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις μπάμιες απλωμένες σε μονή στρώση. Προσθέτουμε χοντροκομμένα όσα ντοματίνια ή ντομάτες θέλουμε. Αντίστοιχα κόβουμε σε φέτες όσα κρεμμύδια θέλουμε και τα προσθέτουμε κι αυτά μαζί με μπόλικο αλατοπίπερο και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και φουρνίζουμε μέχρι να ξεροψηθούν οι μπάμιες και να πάρουν σκούρο χρώμα και να καψαλιστούν στις άκρες. Σερβίρουμε μαζί με τριμμένη φέτα και πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.
  3.    Τηγανιά με κοτόπουλο, ντοματίνια και μελιτζάνες – κόβουμε σε μικρά κυβάκια παρόμοιου μεγέθους το κοτόπουλο, τα ντοματίνια και τις μελιτζάνες. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες – αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν οι μελιτζάνες προσθέτουμε τα ντοματίνια και μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και ρίγανη. Σβήνουμε με ένα σφηνάκι μπύρα, αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε ραντίζοντας με δυο σταγόνες χυμό λεμονιού.

Συμβουλή: Πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία του γεύματος βάζουμε την ΑΛΦΑ Χωρίς στο ψυγείο, να παγώσει. Η τέλεια θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι στους 3-4°C.

+1

Φρούτα ανάμεικτα με παξιμάδια, πικάντικη σφέλα και ξερό ανθότυρο

Βάζουμε σε ένα μπολ καρπούζι, πεπόνι, κεράσια, βερίκοκα, σταφύλια ή άλλα φρούτα της αρεσκείας μας καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε στο μπολ μικρά κομμάτια από σφέλα και ξηρό ανθότυρο. Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, τριμμένα χαρουποπαξίμαδα κι αν θέλουμε γλιστρίδα και φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη, εστραγκόν. Ανακατεύουμε καλά και δροσιζόμαστε με μια ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ, για κάθε γευστική στιγμή της ημέρας μας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών