ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Απαραίτητα υλικά αποθήκευσης

Διάφανη μεμβράνη, χαρτί ψησίματος, αλουμινόχαρτο και ειδικές πλαστικές σακούλες για αποθήκευση τροφίμων είναι απολύτως απαραίτητα, ιδίως η μεμβράνη, για την αποθήκευση τροφίμων στην κατάψυξη. Γυάλινα, …

26.05.2016| Updated: 25.06.2021
Απαραίτητα υλικά αποθήκευσης

Διάφανη μεμβράνη, χαρτί ψησίματος, αλουμινόχαρτο και ειδικές πλαστικές σακούλες για αποθήκευση τροφίμων είναι απολύτως απαραίτητα, ιδίως η μεμβράνη, για την αποθήκευση τροφίμων στην κατάψυξη.

Γυάλινα, αεροστεγή βάζα και τάπερ: Προτιμάμε τα βάζα με τον λαστιχένιο δακτύλιο που εμποδίζουν τον αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό χώρο του βάζου. Επίσης, καλό είναι να εφοδιαστούμε κυρίως με μικρού μεγέθους βάζα και τάπερ ώστε να «μεριδοποιούμε» ευκολότερα και να βγάζουμε μόνο την ποσότητα που έχουμε ανάγκη.

Μεταλλικά κουτιά: Προτιμάμε τα αεροστεγή, καλής ποιότητας ανοξείδωτα κουτιά, που είναι ιδανικά για τη συντήρηση του καφέ και των ξηρών καρπών στη συντήρηση.

Χάρτινες σακούλες: Είναι ιδανικές για τη συντήρηση λαχανικών και φρούτων.

Λευκές ετικέτες και ανεξίτηλος μαρκαδόρος: Στις ετικέτες σημειώνουμε επακριβώς τι περιέχει το κάθε σακουλάκι και τάπερ, αναγράφοντας και την ημερομηνία αποθήκευσης ή μαγειρέματός του. Μετά από λίγο καιρό θα δυσκολευτούμε να αναγνωρίσουμε π.χ. το είδος των ψιλοκομμένων μυρωδικών ή το είδος του κιμά που αποθηκεύσαμε.

Σημειωματάριο με μαγνητάκι: Είναι άκρως πρακτικό «εργαλείο». Ετσι, μπορούμε να «αρχειοθετήσουμε» το περιεχόμενο του ψυγείου μας, ιδίως της κατάψυξης, σημειώνοντας τα είδη που έχουμε αποθηκεύσει και τις ημερομηνίες τους.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών