ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αποθηκεύουμε το ψωμί αναλόγως… κατασκευής

Το ψωμί μπαγιατεύει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια ζωής του εξαρτάται από τον τύπο ψωμιού που έχουμε αγοράσει: Το συσκευασμένο ψωμί του τοστ …

17.06.2016| Updated: 25.06.2021
Αποθηκεύουμε το ψωμί αναλόγως… κατασκευής

Το ψωμί μπαγιατεύει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια ζωής του εξαρτάται από τον τύπο ψωμιού που έχουμε αγοράσει:

Το συσκευασμένο ψωμί του τοστ που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, που αναγράφεται στο πακέτο. Κάθε φορά που καταναλώνουμε μια ποσότητα, ξανακλείνουμε τη συσκευασία του και το βάζουμε στο ψυγείο, για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Η τυπική φραντζόλα που αγοράζουμε από το φούρνο διατηρείται το πολύ 1 – 2 ημέρες εκτός ψυγείου, λίγο περισσότερο αν τη βάλουμε στο ψυγείο. Για να τη διατηρήσουμε λίγο πιο φρέσκια, την τυλίγουμε σε βαμβακερή πετσέτα, που της επιτρέπει να αναπνέει, ώστε να διατηρήσει την υγρασία της, ενώ παράλληλα την προφυλάσσει από την υπερβολική έκθεση στον αέρα, που θα την ξηράνει. Δεν μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο καιρό, γιατί είναι παρασκευασμένη για να καταναλώνεται αμέσως. Στην κατάψυξη το ψωμί διατηρείται αρκετό διάστημα, οπότε μπορούμε να καταψύξουμε την ποσότητα που θέλουμε την ημέρα της αγοράς.

Αν θέλουμε ψωμί διαρκείας, επιλέγουμε άλλους τύπους, που από κατασκευής «κρατάνε» περισσότερο, όπως με προζύμι. Συμβουλευόμαστε τον φούρναρή μας για τη σύσταση του προϊόντος του και τη διατηρησιμότητά του.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών