ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού

Ξύστε στον ψιλό τρίφτη τη φλούδα από μερικά λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά. Απλώστε το ξύσμα σε μια λαδόκολλα και αφήστε το να στεγνώσει …

13.12.2016

Ξύστε στον ψιλό τρίφτη τη φλούδα από μερικά λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά. Απλώστε το ξύσμα σε μια λαδόκολλα και αφήστε το να στεγνώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μια μέρα. Όταν το ξύσμα αποξηραθεί, διπλώνουμε τη λαδόκολλα και πιέζουμε καλά με τα χέρια. Μόλις αποκτήσαμε μια λεμονάτη σκόνη που θα αρωματίσει την πράσινη σαλάτα, τα ψητά, την τάρτα λεμονιού ή ακόμα και τη μαγιονέζα. Όση περισσέψει, βάλτε την σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά. Διατηρείται για αρκετό καιρό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών