ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χταποδομαγειρέματα

Πικάντικο, κρασάτο, στιφάδο ή με κοφτό μακαρονάκι, όπως και να μαγειρευτεί, το χταπόδι είναι ένας αγαπημένος μεζές. Μαθαίνουμε τα μυστικά για το μαγείρεμά του και αντλούμε έμπνευση από τις καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου.

30.03.2020

 Πικάντικο, κρασάτο, στιφάδο ή με κοφτό μακαρονάκι, όπως και να μαγειρευτεί, το χταπόδι είναι ένας αγαπημένος μεζές. Μαθαίνουμε τα μυστικά για το μαγείρεμά του και αντλούμε έμπνευση από τις καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου.

Πώς διαλέγουμε χταπόδι;

Βεντούζες, πλοκάμια, χρώμα: να πως θα καταλάβουμε το φρέσκο χταπόδι. Δείτε τις συμβουλές εδώ.


 Στις ελληνικές θάλασσες «κολυµπούν» γύρω στα 9 διαφορετικά είδη χταποδιού, που ξεχωρίζουν από µικρές λεπτοµέρειες στην εµφάνισή τους. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για τα χταπόδια της Λήμνου

 Οι καλύτερες συνταγές για χταπόδι

Χταπόδι κρασάτο και ξιδάτο 

Χταπόδι καπαμά από την Ιθάκη

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

Χταποδοκεφτέδες θασίτικοι

Τορτίγιες με χταπόδι και κρεμώδη φάβα

 

Φαρφάλες με χταπόδι και παντζαρόφυλλα

Χταπόδι ψητό με σάλτσα μάραθου

Χταπόδι στο φούρνο με πατάτες

Χταπόδι ψητό με λαδολέμονο ελιάς και δυόσμου

Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα

Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι μακαρονάδα

Χταπόδι γιουβέτσι

Φουρνιστό χταπόδι με σάλτσα πορτοκαλιού

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών