Πικάντικο, κρασάτο, στιφάδο ή με κοφτό μακαρονάκι, όπως και να μαγειρευτεί, το χταπόδι είναι ένας αγαπημένος μεζές. Μαθαίνουμε τα μυστικά για το μαγείρεμά του και αντλούμε έμπνευση από τις καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου.
Πώς διαλέγουμε χταπόδι;
Βεντούζες, πλοκάμια, χρώμα: να πως θα καταλάβουμε το φρέσκο χταπόδι. Δείτε τις συμβουλές εδώ.
Στις ελληνικές θάλασσες «κολυµπούν» γύρω στα 9 διαφορετικά είδη χταποδιού, που ξεχωρίζουν από µικρές λεπτοµέρειες στην εµφάνισή τους. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για τα χταπόδια της Λήμνου
Οι καλύτερες συνταγές για χταπόδι
Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές
Τορτίγιες με χταπόδι και κρεμώδη φάβα
Φαρφάλες με χταπόδι και παντζαρόφυλλα
Χταπόδι ψητό με σάλτσα μάραθου
Χταπόδι ψητό με λαδολέμονο ελιάς και δυόσμου