ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έχει δέσει η μαρμελάδα;

Ένα κόλπο για να δούμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα είναι να ρίξουμε 1 κουταλιά από το σιρόπι σε ένα πιάτο που είχαμε προηγουμένως αφήσει …

22.03.2017

Ένα κόλπο για να δούμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα είναι να ρίξουμε 1 κουταλιά από το σιρόπι σε ένα πιάτο που είχαμε προηγουμένως αφήσει στο ψυγείο να κρυώσει. Θα πρέπει το σιρόπι να μην απλώνει πολύ, όπως θα άπλωνε π.χ. το νερό, να είναι δηλαδή πιο πυκνό. Επίσης, φυσώντας το σιρόπι να κρυώσει, θα πρέπει η επιφάνειά του να ζαρώνει ελαφρώς, όπως γίνεται στα ζελέ. Τέλος, τα φρούτα θα πρέπει να έχουν γίνει κάπως διάφανα και να έχουν αποκτήσει τη γυαλάδα των γλυκών του κουταλιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών