ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έγινε νερουλός ο πουρές λαχανικών;

Ο πατατοπουρές δεν έχει πρόβλημα, γιατί η πατάτα «τραβάει» τα υγρά και σπάνια γίνεται υδαρής. Όμως οι πουρέδες άλλων λαχανικών...

13.03.2012
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Ο πατατοπουρές δεν έχει πρόβλημα, γιατί η πατάτα «τραβάει» τα υγρά και σπάνια γίνεται υδαρής. Όμως οι πουρέδες άλλων λαχανικών (π.χ. καρότου ή αρακά) μπορεί να βγουν νερουλοί, αν βάλουμε περισσότερο από το νερό του βρασίματος απ’ όσο πρέπει κατά την πολτοποίηση ή αν τα λαχανικά περιέχουν αρκετό νερό απ’ τη φύση τους.

Τι κάνουμε; Απλώς επαναφέρουμε σε στεγνή κατσαρόλα και «στεγνώνουμε» τον πουρέ σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά και να γίνει όσο πηχτός θέλουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην αρπάξει. Αποφεύγουμε τεχνικές δεσίματος με αλεύρι, με αλεύρι και βούτυρο (ρου) ή μπεσαμέλ, για μην επιβαρύνουμε με άσκοπες θερμίδες το φαγητό και να μην «θαμπώσουμε» τη γεύση των λαχανικών. Οι τεχνικές αυτές ενδείκνυνται για ορισμένα μόνο λαχανικά, που δεν γίνονται αλλιώς πουρές. Θα επανέλθουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών