ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι καλό το παγωτό;

Τι προσέχουμε κατά την αγορά!

16.07.2018
Φωτογραφία: Shutterstock

Ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσουμε αν είναι καλό ένα παγωτό, είναι να το φάμε. Αλλά, αν θέλουμε να βεβαιωθούμε πριν το καταναλώσουμε, προσέχουμε τα εξής:

  • Στη βιτρίνα, αν το παγωτό στο δοχείο​ έχει ρωγμές, το αποφεύγουμε.
  • Το πολύ έντονο χρώμα υποδηλώνει προσθήκη χρωστικής.
  • Στο χωνάκι ή στο κυπελλάκι, αν λιώνει πολύ γρήγορα, σημαίνει ότι έχει διογκωθεί υπέρ το δέον​ κατά την παρασκευή του​​.
  • ​Αν νιώσουμε στο στόμα κρυστάλλους, σημαίνει ότι ​το μείγμα​ δεν έχει ωριμάσει σωστά. ​
  • Το παγωτό είναι σημαντικό να έχει συνεκτική δομή και​ να διατηρεί την​​ κρεμώδη υφή ​του όσο είναι ​σε αρνητική θερμοκρασία​, χωρίς να σπάει και να θρυμματίζεται. ​

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών