ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ελληνικά Μοσχάτα και με τι τα συνταιριάζουμε

Τα φρέσκα ανοιχτόχρωμα Μοσχάτα κρασιά είναι ιδανικά για να συνοδεύουν φρούτα, τάρτες και ελαφριά γλυκά, κρέμες και μπαβαρουάζ, αλλά και μερικά σχετικά ήπια «μπλε» τυριά. …

25.06.2012| Updated: 25.06.2021
Ελληνικά Μοσχάτα και με τι τα συνταιριάζουμε

Τα φρέσκα ανοιχτόχρωμα Μοσχάτα κρασιά είναι ιδανικά για να συνοδεύουν φρούτα, τάρτες και ελαφριά γλυκά, κρέμες και μπαβαρουάζ, αλλά και μερικά σχετικά ήπια «μπλε» τυριά.

Τα Μοσχάτα που είναι μεν από ώριμο τρύγο, αλλά δεν έχουν υποστεί μακρόχρονη παλαίωση, θα συνόδευαν ευχάριστα σουφλέ με τυριά και κρέμα, αλλά και ένα ψητό ζουμερό κοτοπουλάκι με τραγανή πέτσα.

Τα παλαιωμένα Μοσχάτα, όμως, που έχουν αποτυπώσει στα αρώματά τους το βαρέλι, αναζητούν πιο στιβαρά επιδόρπια, κυρίως σιροπιαστά με ξηρούς καρπούς, μπακλαβά, καταΐφι, καρυδόπιτα, αλλά ακόμα και δυνατές αλμυρές γεύσεις, όπως κυνήγι μαγειρεμένο με φρούτα (δοκιμάστε τα με μια πάπια με σάλτσα πορτοκαλιού και θα με θυμηθείτε).

Εκεί όμως που τα γλυκά Μοσχάτα κρασιά κάνουν τη μεγάλη διαφορά τα τελευταία χρόνια είναι στα κοκτέιλ, όπου διεκδικούν και κερδίζουν με το σπαθί τους τις εντυπώσεις.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών