ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελληνικές πίτες: καλύτερα αλάδωτες

Αν και πολύ νόστιμες όταν ψηθούν, οι αφράτες ελληνικές πίτες που βρίσκουμε στην αγορά φτιάχνονται συνήθως με διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης. Αν παρόλα αυτά είμαστε …

13.08.2012
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Αν και πολύ νόστιμες όταν ψηθούν, οι αφράτες ελληνικές πίτες που βρίσκουμε στην αγορά φτιάχνονται συνήθως με διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης. Αν παρόλα αυτά είμαστε οπαδοί του κλασικού τυλιχτού σουβλακιού, πρέπει να έχουμε κατά νου πως είναι προτιμότερο να μην τις λαδώνουμε παρά ελαφρώς, για να μη γίνουν βαριές. Έτσι κι αλλιώς θα απορροφήσουν τη νοστιμιά από το περιεχόμενό τους. Τις ψήνουμε είτε εκεί όπου ψήνουμε τα σουβλάκια (σχάρα ή γκριλ) είτε σε ένα καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι. Για πόση ώρα; Μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, προσέχοντας όμως μην σκληρύνουν πολύ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών