ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα κόλπο για το καθάρισμα των σπαραγγιών

Χθες βρήκα στο σούπερ μάρκετ φρεσκότατα και τρυφερότατα σπαράγγια από την Πέλλα...

22.04.2012
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Χθες βρήκα στο σούπερ μάρκετ φρεσκότατα και τρυφερότατα σπαράγγια από την Πέλλα. Κατά το καθάρισμά τους ανακάλυψα κάτι που επιτάχυνε τη διαδικασία: Αντί να τα καθαρίζω με το peeler κρατώντας τα στην παλάμη μου, πράγμα που έκανα μέχρι χθες, αποφάσισα να τα ακουμπήσω στην επιφάνεια κοπής, όπου με μεγαλύτερη πλέον σταθερότητα περνούσα το «ξεφλουδιστήρι» από όλο το στέλεχος των σπαραγγιών. Τα γύρισα από όλες τις μεριές και έτσι το καθάρισμα έγινε στο πι και φι και χωρίς να σπάσω κανένα από τα τρυφερά βλαστάρια. Kατά τα άλλα, η διαδικασία ισχύει όπως την έχουμε περιγράψει στο παρελθόν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών