ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εσείς πώς θα φτιάξετε τον μπακαλιάρο;

Τέσσερις λαχταριστές συνταγές με το απόλυτο φαγητό της εθνικής μας εορτής που θα καλύψουν όλα τα γούστα: Από τον κλασικό μπακαλιάρο με αλιάδα, μέχρι τραγανές κροκέτες με άνηθο, απίθανο μπακαλιάρο ελαφρόπαστο στο σπίτι, με τραγανή κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά αλλά και τον εξωτικό μπακαλιάρο τεμπούρα με σκορδαλιά καρότου. Επίσης πολλές ιδέες για χυλούς και παναρίσματα καθώς και συμβουλές για το απαραίτητο ξαρμύρισμά του.

24.03.2021

Τέσσερις λαχταριστές συνταγές με το απόλυτο φαγητό της εθνικής μας εορτής που θα καλύψουν όλα τα γούστα: Από τον κλασικό μπακαλιάρο με αλιάδα, μέχρι τραγανές κροκέτες με άνηθο, απίθανο μπακαλιάρο ελαφρόπαστο στο σπίτι, με τραγανή κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά αλλά και τον εξωτικό μπακαλιάρο τεμπούρα με σκορδαλιά καρότου. Επίσης πολλές ιδέες για χυλούς και παναρίσματα καθώς και συμβουλές για το απαραίτητο ξαρμύρισμά του.

Αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου με άνηθο και πατάτα

Τόλμηστε το και εσείς φέτος και ετοιμάστε αυτές τις αφράτες και μυρωδάτες κροκέτες μπακαλιάρου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.


 

 Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος στο σπίτι, με τραγανή κρούστα σαν φύλλο και καρυδάτη σκορδαλιά

«Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν ένα πιάτο μεγάλο», υποστηρίζει ο Χριστόφορος Πέσκιας. Μπακαλιάρος φρέσκος, παστωμένος στο σπίτι (!), δύο ζωτικά κόλπα της ιαπωνικής κουζίνας και ένα μυστικό για τη σκορδαλιά συναντώνται στο εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου.


Μπακαλιάρος αλιάδα

Η αλιάδα είναι σκορδαλιά με πατάτα που συνοδεύει τον τηγανητό μπακαλιάρο και περιέχει οπωσδήποτε ζουμί από το ψάρι. Σερβίρεται ζεστή σε βαθιά πιάτα, με τον μπακαλιάρο από πάνω. Οι Κεφαλονίτες την κάνουν τσουχτερή, αλλά εσείς το σκόρδο ρυθμίστε το σύμφωνα με το γούστο σας. Αν δεν έχετε γουδί, περάστε τις πατάτες ζεστές από το μύλο των λαχανικών και δουλέψτε τες μετά με κουτάλα.


Μπακαλιάρος τεμπούρα με σκορδαλιά καρότου


 5 χυλοί και παναρίσματα για τον μπακαλιάρο

 

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά δεν είναι μονόδρομος. Προμηθευόμαστε φρέσκα ή κατεψυγμένα φιλέτα από γλώσσα, γαλέο, λαβράκι, ουρές πεσκανδρίτσας, τσιπούρα (τελευταία βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ φιλέτα κατεψυγμένα), επιλέγουμε τον χυλό και τη σάλτσα που μας αρέσει και ετοιμάζουμε ένα πρωτότυπο τραπέζι για την εθνική μας εορτή.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών