Σε μια μέτρια κατσαρόλα με 2 φλιτζ. τσαγιού νερό που κοχλάζει, βράζουμε 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι parboiled του 10λεπτου σε μέτρια φωτιά, για περίπου 7 λεπτά.
Προσθέτουμε 2 φλιτζ. τσαγιού μαγειρίτσα που μας περίσσεψε, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά, έως ότου φουσκώσει και μαλακώσει το ρύζι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να απορροφήσει τους υδρατμούς.
Αφαιρούμε την πετσέτα, σκορπίζουμε 3 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Εύκολο πιλάφι με τη μαγειρίτσα που περίσσεψε
Με λίγο ρύζι, άνηθο, πιπέρι και νερό μετατρέπουμε τη μαγειρίτσα σε ένα νοστιμότατο πιλάφι!
19.04.2020| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
![Εύκολο πιλάφι με τη μαγειρίτσα που περίσσεψε](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2020/04/eukolo_pilafi_me_-mageiritsa_pou_perissepse-fb-1170x658.jpg?v=1669259307)
![MHT](/wp-content/themes/vilva/images/MHT.png)