ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο στρώσιμο σοκολάτας

Oταν λιώνουμε κουβερτούρα, το βούτυρο κακάο διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα συστατικά. Οταν ξανακρυώνει και σταθεροποιείται, το βούτυρο παγώνει χωριστά και γι’ αυτό σχηματίζεται θαμπάδα ή …

20.04.2017

Oταν λιώνουμε κουβερτούρα, το βούτυρο κακάο διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα συστατικά. Οταν ξανακρυώνει και σταθεροποιείται, το βούτυρο παγώνει χωριστά και γι’ αυτό σχηματίζεται θαμπάδα ή λευκές κηλίδες στην επιφάνειά της.

Για να μη συμβεί αυτό, πρέπει να κάνουμε μια διαδικασία που λέγεται «στρώσιμο», η οποία πραγματοποιείται πάνω σε μαρμάρινο πάγκο. Επειδή όμως είναι λίγο πολύπλοκη διαδικασία, υπάρχει η εξής, απλούστερη εναλλακτική: Αδειάζουμε τα 3/4 της σοκολάτας σε ένα άλλο σκεύος από εκείνο όπου τη λιώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς με κουτάλα ή μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη), έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 27° – 28° C. Τότε προσθέτουμε και το υπόλοιπο 1/4 της λιωμένης κουβερτούρας, ανακατεύοντας έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 30° – 31° C (δηλαδή να είναι χλιαρή όταν τη δοκιμάζουμε στα χείλη μας).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών