ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για να μην «κολλάει» ο κιμάς από πουλερικά

Όσοι έχετε φτιάξει κοτοκεφτέδες ή κοτομπιφτέκια, θα έχετε διαπιστώσει ότι κατά το «ζύμωμα» ή το «πλάσιμο» τους ο κιμάς κολλάει στα χέρια. Για να το …

14.12.2016

Όσοι έχετε φτιάξει κοτοκεφτέδες ή κοτομπιφτέκια, θα έχετε διαπιστώσει ότι κατά το «ζύμωμα» ή το «πλάσιμο» τους ο κιμάς κολλάει στα χέρια. Για να το αποφύγουμε αυτό αλλά και για να γίνουν πιο αφράτες οι παρασκευές μας, βάζουμε τον κιμά στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ώστε να είναι καλά παγωμένος όταν θα τον ζυμώσουμε και θα τον πλάσουμε. Εναλλακτικά, βάζουμε στο μείγμα 1/2 φλιτζ. τσαγιού πάγο θρυμματισμένο. Τον πάγο τον θρυμματίζουμε σε μπλέντερ ή σε καλό μούλτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών