ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαουρτόκομμα: η ελληνική μπεσαμέλ

Μια πιο ελαφριά εκδοχή της μπεσαμέλ είναι το αυγογιαουρτόκομμα. Για ένα ταψί 20×30 εκ.: χτυπάμε 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό. …

23.07.2012
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μια πιο ελαφριά εκδοχή της μπεσαμέλ είναι το αυγογιαουρτόκομμα. Για ένα ταψί 20×30 εκ.: χτυπάμε 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 150γρ. τριμμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Αν το γιαούρτι είναι αρκετά όξινο, μπορούμε να ρίξουμε λίγη ζάχαρη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών