Μια πιο ελαφριά εκδοχή της μπεσαμέλ είναι το αυγογιαουρτόκομμα. Για ένα ταψί 20×30 εκ.: χτυπάμε 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 150γρ. τριμμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Αν το γιαούρτι είναι αρκετά όξινο, μπορούμε να ρίξουμε λίγη ζάχαρη.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Γιαουρτόκομμα: η ελληνική μπεσαμέλ
Μια πιο ελαφριά εκδοχή της μπεσαμέλ είναι το αυγογιαουρτόκομμα. Για ένα ταψί 20×30 εκ.: χτυπάμε 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό. …
23.07.2012| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
![Γιαουρτόκομμα: η ελληνική μπεσαμέλ](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2021/03/b_pastitsio_me_fasolakia.jpg)
![MHT](/wp-content/themes/vilva/images/MHT.png)