ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Γρήγορες τηγανιές για τους κρεατοφάγους

Διαλέγουμε φιλέτο από στήθος ή, προτιμότερο, από μπούτι κοτόπουλου που είναι πιο ζουμερό. Αν θέλουμε χοιρινό, ζητάμε ένα τρυφερό κομμάτι, χωρίς κόκαλο (από λαιμό, σπάλα, …

24.08.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Γρήγορες τηγανιές για τους κρεατοφάγους

Διαλέγουμε φιλέτο από στήθος ή, προτιμότερο, από μπούτι κοτόπουλου που είναι πιο ζουμερό.

Αν θέλουμε χοιρινό, ζητάμε ένα τρυφερό κομμάτι, χωρίς κόκαλο (από λαιμό, σπάλα, κιλότο ή πανσέτα). Το κρέας πρέπει να είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια, κόντρα στις ίνες, για να μαγειρευτεί γρήγορα και στο εσωτερικό του.

Δεν χρειάζεται παρά ελάχιστο λάδι (2 – 3 κουτ. σούπας), αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό τηγάνι ή μαντεμένιο, για να μην κολλήσει το κρέας στον πάτο.

Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι και το γυρνάμε συνεχώς από όλες τις πλευρές με μια ξύλινη κουτάλα, για να ψηθεί ομοιόμορφα. Δεν χρειάζεται πάνω από 10 λεπτά, ανάλογα και με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια. Για να δούμε αν ψήθηκε και στο εσωτερικό του, κόβουμε ένα κομμάτι στη μέση.

1 – 2 λεπτά πριν το βγάλουμε, μπορούμε να το σβήσουμε με 1 σφηνάκι κρασί της αρεσκείας μας.

Οι συνδυασμοί με λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά είναι άπειροι. Ντομάτα, κολοκυθάκια, βασιλικός, δυόσμος, σπόροι κόλιανδρου, πιπέρια, δεντρολίβανο, ρίγανη, φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι είναι λίγα μόνο από τα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε.

Στις χοιρινές τηγανιές ταιριάζει πολύ το λεμόνι, που θα το προσθέσουμε στο τέλος.

Στο κοτόπουλο ταιριάζει το κάρι και, γενικά, μείγματα μπαχαρικών ινδικής προέλευσης (κόλιανδρος, κύμινο, τζίντζερ, κουρκουμάς, κάρδαμο, αστεροειδής γλυκάνισος, κ.ά.)

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών