ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η χάρη του χειροποίητου σουβλακιού

Είναι προτιμότερο να αγοράσουμε το κρέας της αρεσκείας μας και να ζητήσουμε να μας το κόψουν (ή να το κόψουμε εμείς), από το να αγοράσουμε …

14.02.2013
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Είναι προτιμότερο να αγοράσουμε το κρέας της αρεσκείας μας και να ζητήσουμε να μας το κόψουν (ή να το κόψουμε εμείς), από το να αγοράσουμε έτοιμα σουβλάκια που βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία. Ετσι, επιλέγουμε ακριβώς το κομμάτι του κρέατος, αλλά και το μέγεθος των κομματιών που θέλουμε για τα σουβλάκια μας.

Προτιμάμε να τα κόψουμε σε κύβους ή σε κομμάτια-μπουκιές με μέγεθος περίπου 2×2 ή 3×3 εκ., με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι. Το πιο σημαντικό είναι να έχουν (όσο γίνεται) ίδιο μέγεθος μεταξύ τους, ακόμα κι αν έχουν μικρές διαφοροποιήσεις στο σχήμα, ώστε να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο..

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών