ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η έξοχη γεύση των ρολών

Σερβίρονται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες.

19.09.2019
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Ίσως το ιδανικότερο επίσημο γεύμα, αφού σερβίρεται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες. Αφορμές υπάρχουν πολλές για ένα κάλεσμα με γεμιστό ρολό. από την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων των παιδιών μας και το ξεκίνημα ενός νέου εγχειρήματος μέχρι την «εξόφληση» μιας κοινωνικής υποχρέωσης.

Kάθε κομμάτι κρέατος που προτείνεται στις συνταγές ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ανοίξει και να το πλατύνει σε ένα ενιαίο λεπτό και παραλληλόγραμμο κομμάτι, ώστε να μπορούμε να το γεμίσουμε και να το τυλίξουμε. Πρέπει επίσης να προσέξουμε να βάλουμε τη γέμιση στο κέντρο, αφήνοντας κενό (περίπου 3 εκ.) στις άκρες για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε και να μη χυθεί. Μπορούμε να πάμε τη γέμιση στον κρεοπώλη, ώστε να το τυλίξει ο ίδιος και να το περάσει από το ειδικό ελαστικό δίχτυ. Δεν θα μας το αρνηθεί. Είναι ενός λεπτού δουλειά για έναν έμπειρο επαγγελματία. Μπορούμε να το δέσουμε και μόνοι μας με σπάγκο μαγειρικής, με σφιχτά, πυκνά δεσίματα ή, για πιο «επαγγελματικό» αποτέλεσμα, να περάσουμε το ρολό σε ελαστικό δίχτυ, αν έχουμε προμηθευτεί τον ειδικό πλαστικό κύλινδρο που βρίσκουμε σε καταστήματα οικιακού εξοπλισμού.

Σπιτικά ρολά: 

Μοσχαρίσιο ρολό με μυρωδικά και σος περαστή

Κατσίκι ρολό με φρέσκα κρεμμυδάκια και μάραθο

Ρολό κατσικάκι γεμιστό

Ρολό αρνιού γεμιστό με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα Ελασσόνας

Χοιρινό ρολό με πορτοκάλι και μπίρα

Μοσχαρίσιο στήθος γεμιστό με λαχανικά

Χοιρινή σπάλα με μπέικον, μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μελιτζάνες

Ρολό κατσικάκι γεμιστό με κατίκι και σέσκουλα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών