ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η υπόλοιπη ρεβυθάδα γίνεται γέμιση σε αραβική πίτα

Υλικά (για 2 πίτες): 1½ φλιτζ. τσαγιού ρεβυθάδα με το ζουμί της, 1 ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο σαλατικό της αρεσκείας μας), 1 …

20.07.2016
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Υλικά (για 2 πίτες): 1½ φλιτζ. τσαγιού ρεβυθάδα με το ζουμί της, 1 ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο σαλατικό της αρεσκείας μας), 1 ντομάτα, σε ψιλά καρέ, 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας ταχίνι (προαιρετικά), 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία: Σουρώνουμε το ζουμί από τα ρεβύθια, το βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβύθια, το δυόσμο και το ταχίνι (αν το χρησιμοποιήσουμε) και τα πολτοποιούμε.

Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε όσα από τα ρεβύθια χρειάζονται για να αποκτήσει τη σύσταση πουρέ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ρόκα, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε το μείγμα στις αραβικές πίτες και τις τυλίγουμε σε ρολά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών