ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουίζα στο πιάτο

Λεμονάτη και ευωδιαστή, η λουίζα φημίζεται...

16.02.2012
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Λεμονάτη και ευωδιαστή, η λουίζα φημίζεται για τις καταπραϋντικές και χωνευτικές της ιδιότητες όταν πίνεται ως αφέψημα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται για να αρωματίσει θαλασσινά, οστρακοειδή, ψάρια ή και μαρινάδες για κρεατικά.

Στη ζαχαροπλαστική θα αντικαταστήσει το ξύσμα λεμονιού σε γλυκά κρεμώδη όπως πανακότα, παγωτό, κρεμ μπριλέ κ.λπ.

Προσοχή όμως! Τα πολύ μεγάλα φύλλα της ενδέχεται να πικρίζουν ελαφρώς και άρα χρησιμοποιούμε τις τρυφερές κορυφές με τα μικρά φύλλα και τα άνθη. Στην αγορά φρέσκια λουίζα θα βρούμε σε γλαστράκια σε φυτώρια, σε ενημερωμένα μανάβικα και σε μερικά μόνο σούπερ μάρκετ. Στην αποξηραμένη της μορφή θα την αναζητήσουμε στα μπαχαράδικα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών