ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μανέστρα με τη χωριάτικη που περίσσεψε

Υλικά (για 2 άτομα): 2 φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα που περίσσεψε από το μεσημέρι, 1 φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο, 1½ φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, 2 …

21.06.2016| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Μανέστρα με τη χωριάτικη που περίσσεψε

Υλικά (για 2 άτομα): 2 φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα που περίσσεψε από το μεσημέρι, 1 φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο, 1½ φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία: Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε τη φέτα και το αγγούρι και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε, ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 – 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα. Τη μαγειρεύουμε για 8 – 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φέτα (ή άλλο τυρί, αν θέλουμε) και το αγγουράκι που αφήσαμε κατά μέρος, κομμένο σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών