ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα χωρίς κομμάτια φρούτου

Η τεχνική αυτή ενδεικνύεται για εσπεριδοειδή.

18.10.2018
Φωτογραφία: Shutterstock

Πρόκειται για μαρμελάδες που μοιάζουν με ζελέ. Γίνονται είτε με στράγγιση ζουμερών φρούτων σε τουλπάνι είτε με πολτοποίηση. Όσον αφορά το τουλπάνι, ενδείκνυται για φρούτα χυμώδη, που μπορούν να στυφτούν. Η πολτοποίηση απαιτεί να βάλουμε τα φρούτα στο μπλέντερ. Για τα εσπεριδοειδή, αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες διαδικασίες, ωστόσο συνήθως χρειάζεται να βράσουμε τα φρούτα τουλάχιστον μία φορά επιπλέον για να ξεπικρίσει και να μαλακώσει η φλούδα. Για να επιτύχουμε την επιθυμητή ομοιογενή υφή, είτε αλέθουμε τα φρούτα και ακολουθούμε τη διαδικασία του βρασμού είτε ετοιμάζουμε μια κανονική μαρμελάδα με κομμάτια φρούτων και έπειτα την περνάμε από το μπλέντερ. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί ξανά δέσιμο, γιατί είναι πιθανό να βγάλει υγρά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών