ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μια πιο ελαφριά εκδοχή του σύγλινου

Σε όσα πιάτα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σύγλινο, αναγκαστικά θα «πάρουμε» μαζί και μπόλικο από το πεντανόστιμο αλλά βαρύ χοιρινό λίπος του. Για να το ελαφρύνουμε …

20.02.2013| Updated: 25.06.2021
Μια πιο ελαφριά εκδοχή του σύγλινου

Σε όσα πιάτα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σύγλινο, αναγκαστικά θα «πάρουμε» μαζί και μπόλικο από το πεντανόστιμο αλλά βαρύ χοιρινό λίπος του. Για να το ελαφρύνουμε λίγο, το αχνίζουμε πρώτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαζί με 2 – 3 κουταλιές νερό. Το λίπος που θα μείνει στο τηγάνι το αχρηστεύουμε, ενώ το σύγλινο, πιο ελαφρύ πια, το προσθέτουμε στο φαγητό μας λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμά του.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών