Μυρωδικά και μπαχαρικά που ταιριάζουν
Οι συνδυασμοί μυρωδικών – μπαχαρικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το μοσχάρι κατσαρόλας είναι πάρα πολλοί. Τα μυρωδικά που του ταιριάζουν είναι η ρίγανη, η δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός, το σέλινο, δυόσμος, η μαντζουράνα, ο άνηθος, ο μάραθος, ο φρέσκος κόλιανδρος.
Από τα μπαχαρικά που του ταιριάζουν πολύ είναι το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το κύμινο, οι πάπρικες, τα πιπέρια, η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, κεδροκούκουτσα, ακόμη και το μαχλέπι ή η μαστίχα. Εμείς σας προτείνουμε ενδεικτικά κάποιους συνδυασμούς, αλλά εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε και να κάνετε τους δικούς σας πειραματισμούς, μέχρι να βρείτε αυτούς που σας αρέσουν.
Αρωματικοί συνδυασμοί
Για λεμονάτο
– Δεντρολίβανο με ρίγανη ή θυμάρι και ξερός χοντροκοπανισμένος κόλιανδρος.
– Γαρίφαλο με κεδροκούκουτσα, κανέλα και τζίντζερ ή φλούδα πορτοκαλιού.
– Φρέσκος κόλιανδρος με μαϊντανό και πράσινο πιπέρι ή πιπέρι Σετσουάν ή ξύσμα λεμονιού.
– Μαχλέπι με μαστίχα και φρέσκο δυόσμο ή μαντζουράνα.
Για κοκκινιστά
– Μπαχάρι με δάφνη, μοσχοκάρυδο και μαϊντανό.
– Ρίγανη, δυόσμος και φλούδα πορτοκαλιού.
– Δάφνη με μπαχάρι και φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός.
– Κύμινο με μπαχάρι, δάφνη και μαϊντανό.
Για κρασάτα
– Μπαχάρι, δάφνη, δεντρολίβανο. n Μπαχάρι, δάφνη, κανέλα, γαρίφαλο.
– Θυμάρι και μαϊντανός.
– Μαντζουράνα με μοσχοκάρυδο και τζίντζερ.
– Ρίγανη και φλούδα πορτοκαλιού.
Για σάλτσες αυγολέμονου
– Μάραθος ή άνηθος, πράσινο πιπέρι.
– Φρέσκος και ξερός κόλιανδρος, μαϊντανός.
– Δυόσμος με πράσινο πιπέρι και λίγο καρδάμωμο.
– Ξύσμα λεμονιού ή νεραντζιού και, αν θέλουμε, ξερός κόλιανδρος.