ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι καλύτερες συνταγές μας για light μαγειρέματα

Βάζουμε το μίξερ στο ντουλάπι, σπρώχνουμε τις κουβερτούρες και το βούτυρο στο πίσω μέρος του ψυγείου και ετοιμάζουμε νόστιμα και ελαφριά πιάτα για αυτήν την εβδομάδα.

21.04.2020

Βάζουμε το μίξερ στο ντουλάπι, σπρώχνουμε τις κουβερτούρες και το βούτυρο στο πίσω μέρος του ψυγείου και ετοιμάζουμε νόστιμα και ελαφριά πιάτα για αυτήν την εβδομάδα.

Πιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια

 Μαγειρεύουμε με τα πρώτα μυρωδικά της Άνοιξης: μυρώνια, μάραθος και άνηθος στο πιάτο μας.


Μπιφτέκια κοτόπουλου με θυμάρι και τζίντζερ

Με κιμά κοτόπουλου, αντί για μοσχαρίσιο, με λίγο λάδι, και με σοφό συνδυασμό λαχανικών, μυρωδικών και μπαχαρικών, φτιάχνουμε light μπιφτέκια.


Μακαρόνια ογκρατέν με λαχανικά και light τυριά

Η ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου μας πιάτου με γραβιέρα, ανθότυρο και 420 θερμίδες / μερίδα.


 Φουρνιστά μυρωδάτα κεφτεδάκια με κιμά από κοτόπουλο και ψαρονέφρι

 Συνδυάζουμε δύο είδη κιμά για να πετύχουμε τους νόστιμους και light κεφτέδες με 380 θερμίδες.


Μοσχάρι κοκκινιστό light με άγριο ρύζι

 Επιλέγοντας ένα σχετικά άπαχο κομμάτι του ζώου και μαγειρεύοντάς το με ελάχιστο λάδι, το κλασικό φαγητό γίνεται πολύ ελαφρύ, χωρίς να χάσει τίποτα από τη νοστιμιά του.


Μοσχαρίσια φιλετίνια με σκόρδο και μυρώνια

Γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά με ένα πολύχρωμο φαγητό με πολλά λαχανικά της εποχής.


Φακές γιαχνί με καρότα, πατάτες και κάρι

Πιάτο που μοσχοβολά άνοιξη και φρεσκάδα με λίγες θερμίδες.


Ψάρι με αγκινάρες και άγρια χόρτα

Ανοιξιάτικη και ελαφριά συνταγή με ψάρι της επιλογής μας.


Τάρτα με ζύμη ολικής άλεσης και light τυριά

 Με 240 θερμίδες η μερίδα θα φάμε από δύο κομμάτια ο καθένας!


Τυλιχτό σουβλάκι με ψαρονέφρι, τζατζίκι και λαχανικά

 Και σουβλάκι και light? Και όμως γίνεται! Μετά το Πάσχα επιλέγουμε ελαφριά γεύματα έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο.


Αρακόσουπα βελουτέ με μάραθο

Με ζωμό λαχανικών, παρθένο ελαιόλαδο και λίγες θερμίδες.


Μπιφτέκια κοτόπουλου με με κριθαρένιο παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας

Μπιφτέκια κοτόπουλου με χαμηλές θερμίδες και απίστευτη γεύση!

 

 

 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών