ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι μπάμιες πρέπει να «λιαστούν»

Για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην αποβάλουν τη βλέννα τους κατά το μαγείρεμα, αφού τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, τις …

22.08.2011
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην αποβάλουν τη βλέννα τους κατά το μαγείρεμα, αφού τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι και τις αφήνουμε στον ήλιο για περίπου 2 ώρες. Στα αστικά κέντρα, όπου ο καθαρός αέρας και τα ευήλια μπαλκόνια σπανίζουν, βάζουμε στο ταψί στο φούρνο στους 150° C για 30 λεπτά. Εναλλακτικά τις σοτάρουμε σε λίγο λάδι χωρίς να τις ανακατέψουμε και τις σβήνουμε με λίγο ξίδι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών