ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι τέλειες τηγανητές πατάτες

Υιοθετώντας μια τεχνική του Βρετανού σεφ Heston Blumenthal ο Χριστόφορος Πέσκιας μας εξηγεί πώς να ετοιμάσουμε τις πιο τραγανές πατάτες.

20.02.2020
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Υιοθετώντας μια τεχνική του Βρετανού σεφ Heston Blumenthal ο Χριστόφορος Πέσκιας μας εξηγεί πώς να ετοιμάσουμε τις πιο τραγανές πατάτες.

 

Θα χρειαστούμε 2 κιλά μέτριες πατάτες Κύπρου, με τη φλούδα, καλά πλυμένες, άφθονο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και αλατοπίπερο.

Τυλίγω μία μία τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνω στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν γίνουν χλιαρές, τις κόβω λεπτές κυδωνάτες και τις βάζω στην κατάψυξη, μέχρι να κοκαλώσουν – τεχνική που εφαρμόζει ο περίφημος Βρετανός σεφ Heston Blumenthal.

Ο Πέτρος Πράγαλος, βοηθός του Χριστόφορου Πέσκια.

Τότε, τις τηγανίζω όπως είναι, παγωμένες, σε δόσεις, σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο, στους 170°C για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Γίνονται πολύ τραγανές εξωτερικά, τρυφερές εσωτερικά και πολύ νόστιμες. Αλατοπιπερώνω και σερβίρω.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών