Υιοθετώντας μια τεχνική του Βρετανού σεφ Heston Blumenthal ο Χριστόφορος Πέσκιας μας εξηγεί πώς να ετοιμάσουμε τις πιο τραγανές πατάτες.
Θα χρειαστούμε 2 κιλά μέτριες πατάτες Κύπρου, με τη φλούδα, καλά πλυμένες, άφθονο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και αλατοπίπερο.
Τυλίγω μία μία τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνω στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν γίνουν χλιαρές, τις κόβω λεπτές κυδωνάτες και τις βάζω στην κατάψυξη, μέχρι να κοκαλώσουν – τεχνική που εφαρμόζει ο περίφημος Βρετανός σεφ Heston Blumenthal.
Ο Πέτρος Πράγαλος, βοηθός του Χριστόφορου Πέσκια.
Τότε, τις τηγανίζω όπως είναι, παγωμένες, σε δόσεις, σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο, στους 170°C για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Γίνονται πολύ τραγανές εξωτερικά, τρυφερές εσωτερικά και πολύ νόστιμες. Αλατοπιπερώνω και σερβίρω.