ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς διατηρούμε τις αγκινάρες;

Εφόσον είναι φρεσκοκομμένες και το κοτσάνι τους είναι μακρύ, μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου για 4 – 5 μέρες μέσα σε νερό, όπως μία ανθοδέσμη …

26.04.2017| Updated: 25.06.2021
Πώς διατηρούμε τις αγκινάρες;

Εφόσον είναι φρεσκοκομμένες και το κοτσάνι τους είναι μακρύ, μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου για 4 – 5 μέρες μέσα σε νερό, όπως μία ανθοδέσμη με φρέσκα λουλούδια.

Για μεγαλύτερο διάστημα, μπορούν να διατηρηθούν εντός ψυγείου (ανάλογα το πόσο φρεσκοκομμένες είναι, μέχρι και 2 – 3 εβδομάδες), εφόσον πρώτα κόψουμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα της κεφαλής και το κοτσάνι τους (αφήνοντας ένα τμήμα 4 – 5 εκ.). Αφού τις πλύνουμε και τις στεγνώσουμε καλά, τις τοποθετούμε σε μία πλαστική σακούλα, με χαρτί κουζίνας, όχι ερμητικά κλεισμένη, ώστε να μη μουχλιάσουν από την υπερβολική υγρασία.

Για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συντήρησης (5 – 6 μήνες) μπορούμε να τις διατηρήσουμε στην κατάψυξη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τις καθαρίσουμε και να τις πλύνουμε σαν να πρόκειται να τις μαγειρέψουμε. Βράζουμε νερό όπου έχουμε στύψει ένα λεμόνι και τις ζεματίζουμε, τις κρυώνουμε άμεσα με παγωμένο νερό, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις τοποθετούμε σε ένα δίσκο τον οποίο βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά 2 – 3 ώρες τις βγάζουμε και τις μεταφέρουμε στην τελική συσκευασία τους (πλαστική σακούλα, δοχεία κατάλληλα για κατάψυξη).

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών