ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς δίνουμε χρώμα στο παγωτό

Αντί να περιχύσουμε το παγωτό μας με το αγαπημένο μας σιρόπι στο σερβίρισμα, μπορούμε να το ενσωματώσουμε σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτει μια εντελώς νέα γεύση, που έχει και ένα εντυπωσιακό εφέ, το οποίο ονομάζεται μαρμπρέ (όπως και το γνωστό κέικ) χάρη στα «νερά» του σιροπιού μέσα στο παγωτό.

07.05.2018| Updated: 05.01.2022
Πώς δίνουμε χρώμα στο παγωτό

Πώς το φτιάχνουμε

Είναι πάρα πολύ εύκολο να φτιάξουμε στο σπίτι μας παγωτό μαρμπρέ, ακόμη κι αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή. Ετοιμάζουμε τη γεύση παγωτού που θέλουμε (όπως περιγράφεται εδώ). Την τελευταία φορά που θα βγάλουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό, κατά προτίμηση, σκεύος. Το απλώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφο παντού. Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα. Δεν επιμένουμε στο ανακάτεμα, για να μην ενσωματωθεί εντελώς το σιρόπι και αλλάξει το χρώμα του παγωτού, αλλά να σχηματίζονται ευδιάκριτα «νερά» παντού (όπως ακριβώς κάνουμε και με το κέικ μαρμπρέ). Διατηρούμε στην κατάψυξη.

Με παγωτομηχανή

Λίγο πριν ετοιμαστεί το παγωτό, στις τελευταίες δηλαδή στροφές της παγωτομηχανής, ρίχνουμε το σιρόπι. Προσέχουμε ώστε να μην το βάλουμε νωρίς, γιατί θα ενσωματωθεί τόσο πολύ που δεν θα φαίνονται «νερά», αλλά θα αλλάξει το χρώμα του παγωτού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών