ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κίτρινη κολοκύθα: Καθάρισμα και συντήρηση στην κατάψυξη

Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να αφαιρέσετε, να διαχωρίσετε και να καθαρίσετε τους σπόρους κολοκύθας. Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

07.10.2011
Φωτογραφία: Shutterstock
Κίτρινη κολοκύθα: Καθάρισμα και συντήρηση στην κατάψυξη

Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε πολύ προσεχτικά την κολοκύθα στη μέση, με φορά από κοτσάνι σε κοτσάνι, όπως κάνουμε και με το καρπούζι. Με ένα κουτάλι «ξύνουμε» σχολαστικά την εσωτερική κοιλότητα ώστε να αφαιρέσουμε τα σπόρια και τις ίνες. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρότερα κομμάτια, μεγέθους τέτοιου που να μας διευκολύνουν στο «κράτημα». Καθαρίζουμε προσεχτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι -μικρό αυτή τη φορά- κάθε κομμάτι από τη σκληρή φλούδα. Τα κομμάτια που δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα αφήνουμε με τη φλούδα, τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών