ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς καθαρίζουμε το μύλο του καφέ + των μπαχαρικών;

Οι κόκκοι του καφέ όπως και τα μπαχαρικά όταν τριφτούν βγάζουν τα έλαιά τους με αποτέλεσμα να απλώνεται στο μύλο μας ένα «στρώμα» λιπαρότητας. Επειδή …

23.09.2013

Οι κόκκοι του καφέ όπως και τα μπαχαρικά όταν τριφτούν βγάζουν τα έλαιά τους με αποτέλεσμα να απλώνεται στο μύλο μας ένα «στρώμα» λιπαρότητας. Επειδή αρκετοί μύλοι μπαχαρικών ή καφέ δεν απο-συναρμολογούνται, ώστε να πλένονται στο πλυντήριο, μπορούμε να κάνουμε το εξής:

Γεμίζουμε το μύλο με ρύζι (συμβατικό) και τρίβουμε για 1-2 λεπτά. Η σκόνη του ρυζιού είναι ουδέτερη σε μυρωδιά, ενώ τραβάει μαζί της πολύ εύκολα τα υπολείμματα από ό,τι έχουμε τρίψει. Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε μυρωδιές μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα.

Τέλος, δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε τα κρυφά σημεία γύρω από την λεπίδα με μια μπατονέτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών