ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πως προετοιμάζουμε τα πουλερικά για την κατάψυξη

Βήμα 1οΑφαιρούμε τυχόν κοτσάνια από φτερά με ένα τσιμπιδάκι. Βήμα 2οΟλόκληρο πουλερικό: Το δένουμε σφιχτά, για να εξοικονομήσουμε χώρο και να προστατεύσουμε τις εκτεθειμένες κοιλότητές …

01.07.2016

Βήμα 1ο
Αφαιρούμε τυχόν κοτσάνια από φτερά με ένα τσιμπιδάκι.

Βήμα 2ο
Ολόκληρο πουλερικό: Το δένουμε σφιχτά, για να εξοικονομήσουμε χώρο και να προστατεύσουμε τις εκτεθειμένες κοιλότητές του. Πιάνουμε σφιχτά τις φτερούγες και τα μπούτια του πουλερικού, πιέζοντάς τα στον κορμό του, και τα δένουμε με σπάγκο μαγειρικής, για να κολλήσουν στο σώμα.

Βήμα 3ο
Μερίδες: Αν κόψουμε το πουλερικό σε κομμάτια-μερίδες (π.χ. μπούτια, φτερούγες, στήθη κ.ά.) ή αγοράσουμε έτοιμες μερίδες ή καθαρισμένα φιλέτα, τα φυλάμε ένα-ένα σε ξεχωριστά σακουλάκια τροφίμων με ετικέτες.

Βήμα 4ο
Φτερούγες για ζωμό: Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις φτερούγες σε μεγάλες ποσότητες, π.χ. 1½ – 2 κιλά. Είναι οικονομικές και με αυτές μπορούμε να φτιάξουμε νοστιμότατο ζωμό κοτόπουλου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών