ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς βρέχουμε τον ντάκο;

Οι κριθαροκουλούρες που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ντάκο, δεν είναι όλες το ίδιο σκληρές και επομένως δεν ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο «βρεξίματος» για να μαλακώσουν. …

18.08.2011
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Οι κριθαροκουλούρες που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ντάκο, δεν είναι όλες το ίδιο σκληρές και επομένως δεν ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο «βρεξίματος» για να μαλακώσουν. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να μην τις βρέχουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, αλλά να τις βουτάμε στιγμιαία σε ένα βαθύ πιάτο με νερό, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμείνουν τραγανές. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν αυτό – αρκούν τα υγρά της ντομάτας. Για αυτό το λόγο, πρέπει να δοκιμάζουμε τα παξιμάδια προτού τα χρησιμοποιήσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών