ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες;

Για να γίνουν πιο φίνες οι ντοματόσαλτσες αλλά και άλλα φαγητά με ντομάτα, καλό είναι να αφαιρέσουμε φλούδες και σπόρια. Μ’ ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, …

14.12.2016

Για να γίνουν πιο φίνες οι ντοματόσαλτσες αλλά και άλλα φαγητά με ντομάτα, καλό είναι να αφαιρέσουμε φλούδες και σπόρια. Μ’ ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούµε τον οµφαλό (το υποπράσινο σηµείο στη βάση του κοτσανιού) κάθε ντοµάτας και τις χαράζουµε σταυρωτά στη βάση τους. Βουτάµε κάθε ντοµάτα σε νερό που κοχλάζει για 15 δευτερόλεπτα και αµέσως µετά τη βουτάµε µέσα σε ένα µπολ µε πολύ παγωµένο νερό στο οποίο ιδανικά έχουµε βάλει και µερικά παγάκια. Έτσι, η φλούδα χαλαρώνει και τη βγάζουμε εύκολα, τραβώντας τη µε το χέρι µας. Κόβουµε τις ντοµάτες στα 4 και αφαιρούµε µε ένα κουταλάκι τα σπόρια. Από κάθε ντοµάτα μένουν 4 κοµµάτια, τα οποία κόβουµε καταπώς λέει κάθε συνταγή.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών