ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πυκνός, κρεμώδης ζωμός με λίγο τυρί!

Οταν φτιάξουμε σπιτικό ζωμό (κρέατος, κότας ή λαχανικών) προσθέτουμε μερικά κομμάτια από ένα τυρί της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση κομμένα σε λεπτές «φλούδες» με το …

14.01.2014

Οταν φτιάξουμε σπιτικό ζωμό (κρέατος, κότας ή λαχανικών) προσθέτουμε μερικά κομμάτια από ένα τυρί της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση κομμένα σε λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά. Τις ανακατεύουμε στον καυτό ζωμό μέχρι να λιώσουν και να δώσουν μια απίθανα κρεμώδη όψη, γεύση και υφή στο ζωμό.

Έτσι, θα απογειώσει πιάτα όπως ριζότι, σάλτσες ή σούπες. Μόνη προϋπόθεση να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό αμέσως και όχι να τον φυλάξουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη για μελλοντικό μαγείρεμα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών