ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουβλάκια: Πώς πρέπει να είναι κοµµένο το κρέας

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κομμάτι της αρεσκείας μας από το να αγοράσουμε τα έτοιμα σουβλάκια.

31.01.2019
Φωτογραφία: Shutterstock
  • Είναι προτιμότερο να αγοράσουμε το κρέας της αρεσκείας μας και να ζητήσουμε να μας το κόψουν ή να το κόψουμε μόνοι μας, από το να αγοράσουμε τα έτοιμα σουβλάκια που βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, εκτός και αν εμπιστευόμαστε τον προμηθευτή μας. ​
  • Με αυτόν τον τρόπο επιλέγουμε ακριβώς το κρεατικό αλλά και το κομμάτι που θέλουμε και το κόβουμε στο μέγεθος και το σχήμα που προτείνουν οι γνώστες της γεύσης και όχι το εμπόριο.
  • Το καταλληλότερο σχήμα είναι οι κύβοι (όσο αυτό είναι δυνατόν) ή τα κομμάτια-μπουκιές με ένα πιο ακανόνιστο, «χειροποίητο» σχήμα, όλα με μέγεθος από 2×2 εκ. έως 3×3 εκ. Αν τα κόψουμε μόνοι μας, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια – ιδανικά, ένα μαχαίρι για κρέας.
  • Το σημαντικό είναι τα κομμάτια σε κάθε σουβλάκι να έχουν όσο γίνεται το ίδιο μέγεθος, έστω κι αν υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στο σχήμα, ώστε να είναι όλα έτοιμα στον ίδιο χρόνο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών