ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα ανοιξιάτικα του Γαστρονόμου

Πιάνουμε τον Μάη στο σπίτι μαγειρευόντας με τα φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά της εποχής. Πάντα ακολουθούμε την εποχικότητα, αλλά ειδικά τώρα η άνοιξη μας προσφέρει απλόχερα αρακά, φασολάκια, αγκινάρες, σπαράγγια, μάραθα αλλά και φρέσκα τυριά και φράουλες!

24.04.2020

 Πιάνουμε τον Μάη στο σπίτι μαγειρευόντας με τα φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά της εποχής. Πάντα ακολουθούμε την εποχικότητα, αλλά ειδικά τώρα η άνοιξη μας προσφέρει απλόχερα αρακά, φασολάκια, αγκινάρες, σπαράγγια, μάραθα αλλά και φρέσκα τυριά και φράουλες!

 

Ταλιατέλες πριμαβέρα

 Σπαράγγια, αρακάς, καρότα, σπανάκι, μάραθος, όλη η άνοιξη στο πιάτο μας.


 Μαραθόσουπα με ξινοτύρι

 Η πιο δροσερή και εύγευστη σούπα της άνοιξης, θαυμάσια σε κάθε τραπέζι, συνδυάζει την ευχάριστη ξινάδα του τυριού με τη γλυκανισάτη ευωδιά του μάραθου.


Φασόλια πιάζ με κρεμμυδάκια και ντοματίνια

 Με όλα τα μυρωδικά της άνοιξης και λίγο ταχίνι ετοιμάζουμε την πιο δροσερή οσπριοσαλάτα.


Φακές γιαχνί με καρότα, πατάτες και κάρι

Πιάτο που μοσχοβολά Άνοιξη και φρεσκάδα.


Πιλάφι με μυρωδικά, σπανάκι και καρύδια

 Μαγειρεύουμε με τα πρώτα μυρωδικά της Άνοιξης: μυρώνια, μάραθος και άνηθος στο πιάτο μας.


 Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο

Όλα τα φρέσκα της εποχής σε ένα φαγητό… σκέτη άνοιξη!


Πένες ανοιξιάτικες με όξινη κρέμα τυριού

 

Δροσερή μακαρονάδα με λαχανικά από το μποστάνι της άνοιξης.


 Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης

ΜΙα γρήγορη ομελέτα με τα λαχανικά της άνοιξης!


Ψαρομπιφτέκια με άνηθο και μουστάρδα στον φούρνο

Ανοιξιάτικο και ελαφρύ γεύμα που θα το συνοδεύσουμε με τραγανή σαλάτα.


Γίγαντες φρικασέ με μυρωδικά

 Δροσερό, ανοιξιάτικο και μυρωδάτο πιάτο. Η μαντζουράνα ταιριάζει πολύ με τους γίγαντες, αλλιώς βάζουμε δεντρολίβανο, με διαφορετικό αρωματικό αποτέλεσμα.


 Ανοιξιάτικο τουρλού με σουσάμι

Με αρακά, αγκινάρες, φασολάκια και φρέσκο δυόσμο, αυτό το πιάτο μοσχοβολάει άνοιξη.


Ανοιξιάτικο ριζότο με αρακά, αγκινάρες και κουκιά

 Το μυστικό της συνταγής είναι η χρήση των λουβιών των κουκιών, που θα δώσουν στο φαγητό την ανοιξιάτικη, γλυκιά γεύση του λαχανικού.


Πιλάφι με χοιρινό και φρέσκο αρακά

Ανοιξιάτικο και πεντανόστιμο φαγητό διά χειρός Εύης Βουτσινά.


 

+3 φουλ ανοιξιάτικα γλυκά

Πανακότα με βανίλια και φρέσκιες φράουλες

 Δροσερό και ανοιξιάτικο επιδόρπιο με ελάχιστο κόπο!


Τραγανά τρίγωνα από φύλλα κρούστας με σουσάμι, φρέσκια μυζήθρα, ξινοτύρι και μέλι

Ανοιξιάτικο, ελαφρύ, αρωματικό επιδόρπιο: φρέσκα τυριά και θυμαρίσιο μέλι με ζεστά τραγανά τρίγωνα ζύμης. Τα τυριά που προτείνει η σεφ είναι ενδεικτικά – μπορούμε να επιλέξουμε όποιο φρέσκο μαλακό τυρί μάς αρέσει ή, αν βρισκόμαστε στην επαρχία, να διαλέξουμε κάποιο από τα φρέσκα τυριά της περιοχής.


Ζουμερό κέικ φράουλας με κομματάκια σοκολάτας

 Φράουλες, λευκή και μπίτερ σοκολάτα συνδυάζονται για να γευτούμε το κέικ της φετινής άνοιξης.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών