ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα κίτρινα τυριά, στο σελοφάν

Τα σκληρά κίτρινα τυριά, όπως η παρμεζάνα, διατηρούνται καλύτερα τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη μιας και δεν οξειδώνονται από την επαφή με τον αέρα – όπως …

11.09.2012

Τα σκληρά κίτρινα τυριά, όπως η παρμεζάνα, διατηρούνται καλύτερα τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη μιας και δεν οξειδώνονται από την επαφή με τον αέρα – όπως θα συνέβαινε αν τα βάζαμε σε τάπερ. Ιδανικά πρέπει να αλλάζουμε την πλαστική μεμβράνη κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το τυρί. Ωστόσο μιας και αυτό είναι χρονοβόρο αλλά και κοστοβόρo, μπορούμε να τα αλλάζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα. Μην ξεχάσετε λοιπόν την επόμενη φορά που θα επιστρέψετε από το σούπερ μάρκετ και πριν τα βάλετε στο ψυγείο, να τα «περιποιηθείτε» τυλίγοντάς τα στο σελοφάν. Έτσι, θα τα απολαμβάνετε με ατόφια τη γεύση τους για περισσότερο διάστημα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών