Ιδού άλλη μια μαγειρική πρόκληση για αυτές τις μέρες που περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι. Μπορεί να είναι το ιδανικότερο επίσημο γεύμα, αφού σερβίρεται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες αλλά εμείς το δοκιμάζουμε για το καθημερινό τραπέζι.
Kάθε κομμάτι κρέατος που προτείνεται στις συνταγές ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ανοίξει και να το πλατύνει σε ένα ενιαίο λεπτό και παραλληλόγραμμο κομμάτι, ώστε να μπορούμε να το γεμίσουμε και να το τυλίξουμε.
Πρέπει επίσης να προσέξουμε να βάλουμε τη γέμιση στο κέντρο, αφήνοντας κενό (περίπου 3 εκ.) στις άκρες για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε και να μη χυθεί.
Μπορούμε να το δέσουμε και μόνοι μας με σπάγκο μαγειρικής, με σφιχτά, πυκνά δεσίματα ή, για πιο «επαγγελματικό» αποτέλεσμα, να περάσουμε το ρολό σε ελαστικό δίχτυ, αν έχουμε προμηθευτεί τον ειδικό πλαστικό κύλινδρο που βρίσκουμε σε καταστήματα οικιακού εξοπλισμού.
Οι καλύτερες συνταγές για σπιτικά ρολά
Μοσχαρίσιο ρολό με μυρωδικά και σος
Χοιρινό ρολό με πορτοκάλι και μπίρα
Χοιρινή σπάλα ρολό με μπέικον και μανιτάρια
Χοιρινό ρολό γεμιστό με μανιτάρια
Χοιρινό ρολό στην κατσαρόλα με καρότα και μουστάρδα
Ρολό αρνιού με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα
Κατσίκι ρολό με φρέσκα κρεμμυδάκια και μάραθο
Ρολό κατσικάκι με κατίκι και σέσκουλα