ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα πεντανόστιμα ρολά

Ιδού άλλη μια μαγειρική πρόκληση για αυτές τις μέρες που περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι. Μπορεί να είναι το ιδανικότερο επίσημο γεύμα, αφού σερβίρεται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες αλλά εμείς το δοκιμάζουμε για το καθημερινό τραπέζι.

20.03.2020

Ιδού άλλη μια μαγειρική πρόκληση για αυτές τις μέρες που περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι. Μπορεί να είναι το ιδανικότερο επίσημο γεύμα, αφού σερβίρεται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες αλλά εμείς το δοκιμάζουμε για το καθημερινό τραπέζι.

  

Kάθε κομμάτι κρέατος που προτείνεται στις συνταγές ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ανοίξει και να το πλατύνει σε ένα ενιαίο λεπτό και παραλληλόγραμμο κομμάτι, ώστε να μπορούμε να το γεμίσουμε και να το τυλίξουμε.

Πρέπει επίσης να προσέξουμε να βάλουμε τη γέμιση στο κέντρο, αφήνοντας κενό (περίπου 3 εκ.) στις άκρες για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε και να μη χυθεί.

Μπορούμε να το δέσουμε και μόνοι μας με σπάγκο μαγειρικής, με σφιχτά, πυκνά δεσίματα ή, για πιο «επαγγελματικό» αποτέλεσμα, να περάσουμε το ρολό σε ελαστικό δίχτυ, αν έχουμε προμηθευτεί τον ειδικό πλαστικό κύλινδρο που βρίσκουμε σε καταστήματα οικιακού εξοπλισμού.

Οι καλύτερες συνταγές για σπιτικά ρολά

Μοσχαρίσιο ρολό με μυρωδικά και σος

Ρολό μοσχαρίσιο με πιπέρια

Χοιρινό ρολό με πορτοκάλι και μπίρα

Χοιρινή πορκέτα ρολό

Χοιρινή σπάλα ρολό με μπέικον και μανιτάρια

Χοιρινό ρολό γεμιστό με μανιτάρια

Χοιρινό ρολό στην κατσαρόλα με καρότα και μουστάρδα

Ρολό αρνιού με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα

Κατσίκι ρολό με φρέσκα κρεμμυδάκια και μάραθο

Ρολό κατσικάκι γεμιστό

Ρολό κατσικάκι με κατίκι και σέσκουλα

Ρολό κατσίκι με μυρωδικά στη γάστρα

Ρολό κοτόπουλο με κρεμμύδια, μανιτάρια και θυμάρι

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών