ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι είναι η κορτεζίνα;

Κορτεζίνα ονομάζεται το ενωμένο κομμάτι με τα χοιρινά παϊδάκια στη σειρά. Είναι οι άκρες από τις χοιρινές μπριζόλες ή, αλλιώς, «κοκαλάκια» ή «πλευρά». Πιο συγκεκριμένα, …

20.02.2019
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Κορτεζίνα ονομάζεται το ενωμένο κομμάτι με τα χοιρινά παϊδάκια στη σειρά. Είναι οι άκρες από τις χοιρινές μπριζόλες ή, αλλιώς, «κοκαλάκια» ή «πλευρά». Πιο συγκεκριμένα, είναι το σημείο του ζώου ανάμεσα στην κοιλιά και στο στήθος, κάτω από το σημείο από το οποίο κόβονται οι μπριζόλες. Σε πολλά εστιατόρια κρέατος σερβίρεται ολόκληρη ή κομμένα τα παϊδάκια ως spare ribs. Καπνιστή θα βρούμε μόνο στις κεντρικές αγορές, ενώ ωμή βρίσκουμε σε πολλά κρεοπωλεία.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών