Τα άγρια σπαράγγια συναντώνται σε όλη την Ελλάδα σε άγονες και ακαλλιέργητες περιοχές, κοντά σε ποταμούς και ρυάκια, καθώς και στις ρίζες αιωνόβιων ελιών. Η ελληνική χλωρίδα περιλαμβάνει αρκετά είδη, τα οποία όμως δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Αναζητήστε τα την άνοιξη σε λαϊκές αγορές και σε ενημερωμένα μανάβικα.
Οι αβρωνιές ή βρυωνιές ή οβριές ή αδρωνιές είναι φυτό κοινό στην Ελλάδα, ύψους 1 – 2 μέτρων, με φύλλα γυαλιστερά σε σχήμα καρδιάς και άνθη πρασινοκίτρινα. Αυτοφύεται σε υγρά και σκιερά μέρη, σε φράχτες, σε θάμνους (στους οποίους αναρριχάται) κ.α. Την άνοιξη συλλέγονται οι τρυφεροί βλαστοί του. Η πικρή του γεύση οφείλεται στο ότι περιέχει αλκαλοειδή. Το βρίσκουμε την άνοιξη σε λαϊκές αγορές αλλά και σε κάποια καλά μανάβικα.
Οι αβρωνιές είναι πικρούτσικες, οπότε, αν δεν ανέχεστε το πικρό, βάλτε λιγότερες στο φαγητό για να εξοικειωθείτε, γιατί είναι μια δυνατή διάσταση της γεύσης που αξίζει να τη συναντήσετε.