ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι είναι τα κερωμένα λεμόνια;

Τα λεμόνια εισαγωγής (και μερικές φορές και τα ντόπια) κερώνονται...

18.01.2012

Τα λεμόνια εισαγωγής (και μερικές φορές και τα ντόπια) κερώνονται, δηλαδή μετά τη συγκομιδή τους απολυμαίνονται με μυκητοκτόνα και επικαλύπτονται με παραφίνη. Με αυτόν τον τρόπο, μεγιστοποιείται ο χρόνος συντήρησής τους, αντέχουν δηλαδή περισσότερο όταν λ.χ. πρέπει να μεταφερθούν από την άλλη άκρη του πλανήτη. Αν, λοιπόν, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα, αποφεύγουμε τα λεμόνια εισαγωγής και γενικά τα λεμόνια των οποίων η επιδερμίδα λάμπει αφύσικα. Ασφαλέστεροι είμαστε με τα εσπεριδοειδή που είναι στον καιρό τους και με τα βιολογικά ανεξαρτήτως εποχής.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών